Lage investeringen
Asters zijn korte dag planten. De vegetatieve groei(lengtegroei) vindt plaats onder de lange dag, een daglengte van ongeveer 16 tot 18 uur. Bij een lengte van ongeveer 50 cm kunnen ze onder de korte dag (daglengte 12 uur) om in bloei getrokken te worden. Na 5 tot 6 weken kunnen de bloemen dan geoogst worden.

In warmere streken, dichtbij de evenaar, betekent dit dat je behalve belichting weinig anders nodig hebt. Uiteraard kan er behalve buiten, ook onder schaduwdoek of in een kas geteeld worden.

In koudere streken is een kas nodig, met belichting en verduistering. Door de lage energiebehoefte hoeft er maar weinig gestookt te worden.

Vier tot vijf teelten per jaar
Als er voldoende licht en temperatuur beschikbaar is, van nature of door extra belichting, is het mogelijk om 4 tot 5 keer per jaar te oogsten. De totale teeltcyclus duurt 10-16 weken. Door daarna opnieuw te poten of de planten opnieuw uit te laten lopen kan er na ongeveer 13 weken weer geoogst worden. De productie ligt per snee op ongeveer 50-70 takken per m2. Bij een prijs van 20 cent per tak is per jaar een opbrengst van € 40,- per m2 mogelijk.

Asters zijn ook als hart-tak te telen, net zoals Chrysanten. Hierdoor wordt de teeltduur verkort met enkele weken. Ook krijg je bij deze manier van telen een uniformer gewas met gelijkmatige takken.

Markt Potentie
Traditioneel worden asters meestal gebruikt als vulbloem in boeketten. Onze grootbloemige soorten zijn niet alleen goed te gebruiken in boeketten, maar kunnen ook als monoboeket worden aangeboden. Onze kleinbloemige soorten, zijn nu voor het eerst in diverse kleuren leverbaar. Hierdoor wordt het makkelijker Asters voor meerdere toepassingen af te zetten.

Onze soorten
Wij selecteren onze soorten onder diverse teeltomstandigheden. Hierbij kijken we naar heel veel teelteigenschappen. Lang vaasleven en makkelijk transport zijn hierbij heel belangrijk. Verder kijken we naar de gevoeligheid voor ziekten en plagen; met in het bijzonder wortelziektes. Uiteraard zijn de productie en oogstbaarheid ook van groot belang. Hieroor zijn onze soorten makkelijk te telen. Ook zijn ze makkelijk te oogsten en te transporteren.

Op dit moment hebben we een aantal nieuwe produktlijnen beschikbaar. Dit zijn onze nieuwe Aster enkelbloemig, Aster Astée® en Aster Astée® mini. Deze zijn in diverse kleuren beschikbaar: licht en donkerroze, Lichtblauw, donkerblauw, paars en wit.

Interesse in samenwerking?
We hebben meer dan 25 jaar ervaring in de veredeling en teelt van Asters. Niet alleen hebben we world-leading soorten die makkelijk teelbaar zijn. We kunnen ook zorgen voor teelttechnische ondersteuning en hulp bij de marketing en verkoop van de bloemen via verschillende kanalen

Neem contact met ons op voor informatie en beschikbaarheid van bloeiproeven.