Eryngium
Ons assortiment snij-Eryngium bestaat op dit moment uit de onderstaande soorten. Deze drie soorten zijn kwekersrechtelijk beschermd. Neem voor meer informatie contact op met Nachtvlinder.
 

 

Blue Bell
Blue Bell is een kleinbloemige Eryngium die opvalt door de opmerkelijk blauwe kleur.
Behalve lange stelen heeft dit soort ook een hoge productie, zeker in de tweede snede.
Omdat dit soort geen meeldraden heeft wordt de bloem niet grijs.

 

  Arabian Dawn
  Ook Arabian Dawn heeft lange stelen, maar dit soort heeft grote bloemen.

 
 

  Marbella
  Marbella is een Eryngium met een heel aparte bloemvorm door de gevulde   bloemen. Behalve blauw kan dit soort ook groen geoogst worden.

 
Helleborus
In 1997 zijn we begonnen met de veredeling van Helleborus.
Deze prachtige winterbloeier is de enige plant in de tuin die al in januari begint te bloeien.
Omdat we weinig werk hadden in onze Asters in de wintermaanden paste de Helleborus prima in ons teeltplan. Inmiddels is deze uit de hand gelopen hobby een belangrijk product op onze kwekerij. Continue selectie, handbestuiving en ons enthousiasme voor Helleborus zorgen voor de kwaliteit van onze jonge planten. Naast de bloemkleur en bloemvorm zijn groeikracht en snelle bloei onze belangrijkste uitganspunten bij de veredeling. Hierdoor hebben wij selecties die goed groeien, makkelijk bloeien en veel minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Verder zijn wij hierdoor ook in staat om onze selecties op kleur leveren. We zijn gespecialiseerd in Helleborus orientalis hybriden. De Double Ellen die we merkrechtelijk hebben beschermd hebben we ontwikkeld zowel voor op pot als voor de snij. Door de dubbele bloemen heeft ons soort veel meer sierwaarde als de enkelbloemige soorten en blijven de bloemen ook uitgebloeid nog lang mooi.