In 1978 is mijn vader, Peter Akerboom, begonnen met de teelt van Asters. Dit begon met een klein stukje Asters naast een uitgebreid assortiment buitenbloemen. Met de asters is mijn vader toen ook gaan veredelen. Bekende soorten zijn bijvoorbeeld Casablanca, Painted Lady, Purple Monarch en Paquita. Tegenwoordig zijn de Asters uitgegroeid tot onze specialiteit. Onze soorten worden wereldwijd geteeld in landen als Zimbabwe, Japan, Israël en Columbia.
               
Onze eerste Asters werden door Sahin verkocht, vooral in het buitenland. Daarna heeft Lek anjers een tijd gezorgt voor de verkoop. In 1997 heeft John Sarneel ( voorheen werkzaam bij Lek anjers ) samen met Peter Akerboom het bedrijf Astée Flowers opgericht. Zo kon John Sarneel zich helemaal richten op de verkoop van Asters. Helaas is Astée Flowers in 2009 failliet gegaan. Hierna is besloten om samen te gaan werken met de enige andere asterveredelaar in Nederland, Armada. Omdat we toch graag zelf meer betrokken wilden zijn in de verkoop van Asters, zijn we vanaf begin 2013 dit voor het eerst zelf gaan doen.
         
Nachtvlinder BV is een echt familiebedrijf. Samen met mijn ouders Peter en Gerda Akerboom houd ik (Ellen Akerboom) me bezig met de veredeling van verschillende gewassen. Sinds 1997 zijn we ook bezig met de veredeling van Helleborus voor pot en snij. Behalve de Helleborus en Aster zijn ook Eryngium en Solidago gewassen waarin we veredelen. Op onze website www.Double-Ellen.nl is meer informatie te vinden over onze Helleborus. Behalve de veredeling is op dezelfde lokatie ook ons teeltbedrijf kwekerij Zomervlinder gevestigd. Hier telen we in ruim een hectare kas Asters voor de snij. Deze worden allemaal afgezet via bloemenveiling Floraholland.